x
Be responsive

Be responsive

8 september 2021 ,

Een creatieve blik kan een handicap zijn. Je maakt de dingen soms ingewikkelder dan nodig. Er is namelijk altijd nóg een andere invalshoek.

Maar in onzekere tijden is het een pré. Het helpt mij om overzicht te krijgen, koers te bepalen en de route ernaartoe uit te stippelen. Het helpt mij om overzicht te houden en mezelf te vermannen als ik het even niet meer zie zitten in deze bizarre tijd. Dan denk ik aan al die mensen in vitale beroepen die in het belang van de samenleving bereid zijn persoonlijke gezondheidsrisico’s te lopen. Aan onze regering en betrokken adviseurs die dag en nacht werken om ons land door deze crisis te helpen. Aan het team van NR6 dat van mij verwacht dat ik het bedrijf samen met hen door deze fase loods. En dan denk ik…. tel je zegeningen, pas je aan en gas erop.

Meer dan ooit schiet daarbij één van de bekendste quotes van de Britse wetenschapper Charles Darwind door mijn gedachten: “It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent, but the one most responsive to change”. Die is van alle tijden, maar zeker van nu.

Be responsive

“Tel je zegeningen pas je aan en gas erop”

Ik weet niet of en wanneer de wereld weer ‘normaal’ wordt. Ons dagelijks bestaan is verrijkt met nieuwe routines en ook de komende periode zullen we ons misschien vaker moeten aanpassen dan ons lief is. Vaker moeten proberen om ons te verplaatsen in de situatie van ‘de ander’. Of dat nu een collega, een klant of een andere stakeholder is. Meer dan ooit moeten organisaties en bedrijven in hun communicatie rekening houden met de verander(en)de behoeften bij hun stakeholders.

Om hierbij te helpen hebben we een responsive communicatiemethode ontwikkeld. Die verbindt de behoeften van stakeholders met de strategie van de organisatie en helpt om dit te vertalen naar relevante content en middelen. Komende periode delen we onze inzichten en de verschillende stappen uit onze methode. Ik hoop dat het jou helpt om jouw bedrijf of organisatie ‘responsive’ te laten zijn en sterker uit deze crisis te komen. Voel je vrij mij te contacten voor onze whitepaper of voor nadere toelichting op de methode.

Blijf gezond en tot snel.

Contact met NR6

Vragen, verzoekjes of gewoon even ‘hallo’ zeggen? Vinden we leuk!
Mail, app of bel Paul. Hij weet (vrijwel) alles en helpt je graag.

+31 6 53 38 86 57
paul@nr6.nl